Middle Size League Opgestart

27 jun, 2013

Op de eerste echte wedstrijddag voor de Middle Size League stond als eerste onder andere een voetbalwedstrijd ingepland met de regerend wereldkampioen – Tech United Eindhoven tegen IsePorto uit Portugal. Deze wedstrijd zou om 9 uur beginnen, terwijl op het andere veld Bitac uit China en MRL uit Iran tegen elkaar zouden strijden.

Door technische problemen moest Bitac-MRL na een paar minuten worden stilgelegd, en kon Tech United-IsePorto in zijn geheel niet plaatsvinden. Tech United won automatisch met 3-0 doordat de robots van de tegenstander nog niet klaar waren om te spelen. Helaas voor Tech United hebben ze hierdoor nog niet de kans gehad om zichzelf in het toernooi te bewijzen, maar er volgen nog kansen genoeg vandaag en de komende dagen. Bitac-MRL kon na een half uur weer worden hervat.

Tactiek wordt in het spel steeds belangrijker. De regel dat de bal eerst over de middellijn gespeeld moet worden voordat een doelpunt mag worden gemaakt is weliswaar vorig jaar al ingevoerd, maar dit blijkt in de praktijk nog weleens lastig en zorgt af en toe nog voor afgekeurde doelpunten. Echter is wel te zien hoe het spel evolueert: in alle teams is er beter teamwork en wordt er meer overgespeeld tussen de robots.

Het eerste doelpunt van het toernooi werd in de 2e helft gescoord door Bitac, dat zo de eindstand bepaalde op 1-0. Vandaag worden er elk uur wedstrijden gespeeld op beide velden (A en B), de laatste wedstrijden zijn gepland om 6 uur.