Tech United verliest van robuuste Chinese robots

30 jun, 2013

Zijn we er toch weer ingetuind. Het Eindhovense team Tech United was tot de finale oppermachtig in de Middle Size League, maar verloor de belangrijkste wedstrijd in de verlenging met 3-2. Het Chinese team Water had al aangekondigd het spel van Tech United te kunnen evenaren en was in de finale zelfs iets sterker dan de Nederlanders.

De Chinezen hadden duidelijk geen last van zenuwen: de 1-0 vloog al binnen een paar minuten tegen het net. In het vervolg van de wedstrijd hadden de Eindhovenaren moeite met het harde spel van de robuuste Chinese robots, die bovendien verdedigend erg sterk stonden opgesteld. De normaal gesproken soepele dribbels van de robots van Tech United werden keer op keer onderbroken door een Chinese robot, die vrijwel elk duel om de bal won.

Ook na de 1-0 hadden de Chinezen de bovenhand. De gelijkmaker viel dan ook vanuit het niets. De Chinese aanval die aan het doelpunt vooraf ging, eindigde met een schot op de keeper, waarna de bal naar de andere kant van het veld vloog. Daar pikte de balletjesafwachter van het Nederlandse team de bal op en hij kon simpel scoren.

Daarna volgden kansen over en weer. Zo schoot de Nederlandse spits na een slimme ‘ingooi’ op de helft van de Chinezen in vrije positie recht op de keeper. Een vrije trap ging net naast.

Na rust gingen de Chinezen direct weer in de aanval. Opnieuw keek Tech United vroeg in de helft tegen een achterstand aan: het Nederlandse team werd teruggedrongen op de eigen helft en leed balverlies, waarna de Chinese spits met een hard afstandsschot scoorde.

Tech United had in het vervolg moeite om door de Chinese muur te breken. De Chinezen hadden bovendien een antwoord op de normaal zo effectieve 1-2 pass waar de Nederlanders in dit toernooi veel mee scoorden.

Tien seconden voor het eindsignaal viel de gelijkmaker dan toch. Na een mooie pass over de middellijn konden de Chinezen nog net tussen de goal en de bal komen, maar de spits wist na een mooie solo alsnog het gaatje te vinden.

De aftrap die op het doelpunt volgde had nog bijna de 3-2 voor Tech United opgeleverd: de Chinezen deden in de laatste seconden nog een ultieme poging om de winnende goal te maken en schoten direct op het Eindhovense doel. Er stond echter een speler van Tech United in de lijn van het schot, waardoor de poging bijna aan de andere kant van het veld in de goal vloog.

In de verlening leek Tech United even de controle over de wedstrijd over te nemen, maar de Chinezen bleken uiteindelijk doortastender voor de goal. Waar Tech United zag hoe de keeper net een ‘handje’ achter hun vrije trap kon krijgen, wisten de Chinezen enkele minuten later vanaf een vergelijkbare plaats wel te scoren.

In de laatste minuten probeerden de Eindhovenaren nog wel aan te dringen, maar de beste kansen waren voor China. Water bleef in de slotfase simpel overeind en onttroonde daarmee Tech United als wereldkampioen in de Middle Size League.